تولید جامبو پرکن اتوماتیک قیر برای اولین بار در خاورمیانه توسط مهندسان ایرانی

پیشتازی مهندسان ایرانی در ساخت جامبو پرکن اتوماتیک قیر در خاورمیانهاخبار تجاری

دستگاه جامبو پرکن قیر به صورت اتوماتیک محصولی است که تنها توسط کمپانی های اروپایی و آمریکایی ساخته می‌شده است، این تکنولوژی امروزه به همت مهندسان ایرانی بومی‌سازی شده است و در اختیار شرکت‌های عرضه کننده قیر قرار گرفته، جلوگیری از خروج ارز و امکان سفارشی‌سازی دو مولفه بسیار مهم در این پروژه هستند.

اصلی‌ترین اهداف ساخت دستگاه جامبو پر کن قیر

از آن جا که دستگاه جامبو پرکن قیر تولید شده در شرکت کیان صنعت، اولین نمونه از این دستگاه در خاورمیانه است و مدل‌های مشابه آن را می‌توان در کشورهای اروپایی مشاهده کرد، مدیرعامل این مجموعه، هدف اصلی از ساخت این دستگاه را بومی سازی صفر تا صد یک تکنولوژی بیان کرده است.

فرشاد لواسانی ضمن اشاره به تلاش برای بومی سازی صفر تا صد یک تکنولوژی اروپایی در داخل ایران، بر جلوگیری از خروج ارز و سرمایه ملی از کشور تاکید کرد و گفت: خوشبختانه تولید این دستگاه در این واحد صنعتی به کارآفرینی مستقیم برای 20 نفر و همچنین اشتغال غیر مستقیم 300 نفر منجر شده است. بازدهی به کارگیری این دستگاه تاکنون هزینه لازم برای بسته‌بندی قیر را تا 70 درصد کاهش داده و تاثیر فراوانی در به روز رسانی صنعت ایران و مکانیزه‌سازی فعالیت‌های صنعتی داشته است.

دستگاه جامبو پر کن قیر

شاید برای خیلی‌ها این سوال ایجاد شده باشد که مواد نفتی مانند قیر را چگونه حمل و نقل می‌کنند؟ به خصوص زمانی که حجم این مواد زیاد بوده و به دلیل قیمت بالای آنها، نیاز به حفظ و نگهداری به یک امر مهم تبدیل شده باشد. سال‌ها پیش این کار با استفاده از بشکه‌ها انجام می‌شد و امروزه، به لطف ابتکار عمل و تلاش شرکت کیان صنعت، استفاده از دستگاه جامبو پرکن، کار را ساده‌تر کرده است.

دستگاه‌های جامبو پرکن قیر، امکان استفاده بهتر از فضای کارگاه و وسایل حمل و نقل را فراهم کرده است و استفاده از آنها به تمیزی بیشتر محیط کار و همچنین کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها منجر شده است.

چرا نیاز به دستگاه جامبو پرکن قیر احساس شد؟

ممنوعیت استفاده از بشکه‌های فلزی برای انتقال قیر به برخی از کشورها و مشکلات متعدی که این بشکه‌ها برای انتقال مواد نفتی به وجود می‌آورند، ایده اولیه برای تولید اولین دستگاه جامبو پر کن قیر در خاورمیانه و ایران را به ذهن فرشاد لواسانی، مدیرعامل شرکت کیان صنعت رساند. تحقیق و توسعه برای ساخت چنین دستگاهی در این شرکت، از سال 95 و به مدت دو سال با هدف تولید نمونه اولیه و بهینه‌سازی آن انجام شد و در نتیجه، نمونه نهایی این دستگاه در سال 98 ساخته و نصب شد. ویژگی بارز این دستگاه، به کارگیری دو پرکن در آن به صورت هم‌زمان است که صرفه‌جویی در زمان و افزایش سرعت بسته‌بندی را نوید می‌دهد.

جامبو پرکن‌ها، جایگزین مناسبی برای بشکه‌های فلزی هستند

مزایای چشم‌گیر دستگاه جامبو پر کن در برابر بشکه‌های فلزی، میزان سفارش خرید و نصب این دستگاه را در محیط‌های کاری مختلف افزایش داده است.

• هزینه قابل توجه تولید و خرید بشکه‌های قیر از یک طرف و بلااستفاه شدن احتمالی آنها بعد از یک بار پر شدن از طرف دیگر، میزان تقاضا برای به کارگیری یک جایگزین برای این بشکه‌ها را بالا برده است.
  • در استفاده از دستگاه جامبو پر کن، به دلیل اندازه مناسب کیسه‌ها و امکان چیدن آنها بر روی هم، میزان فضای اشغال شده از ماشین حمل و همچنین انبار به حداقل می‌رسد. در نتیجه این امر، سرعت حمل تمامی بار، بالاتر رفته و هزینه باربری هم به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. در واقع یک بشکه حدود 200 کیلوگرم قیر را در خود جای می‌دهد ولی یک جامبو حدود 1000 کیلوگرم، وزن خود بشکه فلزی در مقایسه با جامبو نیز در این مقایسه مطرح است، هزینه‌های بسته بندی در جامبو که 5 برابر بشکه محصول را در خود جای می‌دهد به مراتب کمتر از بشکه‌های فلزی است.
  • تخلیه قیر از جامبو به نسبت بشکه به مراتب ساده‌تر است، با پاره کردن کف جامبو یا در مواردی انداختن خود جامبو در ذوب کننده محصول قابل استفاده خواهد شد.
  • این روش، ضایعات و مواد دور ریختنی قیر را نداشته و تمیزی و بهداشت محیط کار را تضمین می‌کند.
  • حمل کیسه‌های قیر در این حالت توسط ماشین‌های مکانیزه‌ای انجام می‌شود که کیسه‌ها را به راحتی و با استفاده از دسته‌های محکم آنها برداشته و جا به جا می‌کنند.
  • کاربری راحت و عدم نیاز به نیروی انسانی برای جا به جاکردن کیسه‌ها و همچنین کنترل اتوماتیک وزن آنها از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه‌ها است.
  • خالی کردن جامبو بگ‌ها هم چندان کار سختی نیست. ماشین‌های مکانیکی، کیسه‌ها را در بالای مخزن تخلیه نگه می‌دارند تا کف آنها پاره شود و محتویات آنها به راحتی داخل مخزن ریخته می‌شود. علاوه بر این، در برخی از موارد، قیر به همراه کیسه در داخل کوره‌ها انداخته می‌شود و به این طریق نیاز به تخلیه و یا استفاده از انرژی گرمایی برای این کار وجود نخواهد داشت.
لینک کوتاه:
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

311 هزار میلیارد تومان پروژه در استان بوشهر افتتاح یا آغاز می‌شود

افزایش نرخ سود بانکی، راهی مبارزه با تورم

حضور مخرب شبکه بانکی در فعالیت‌های سوداگرانه/ لزوم حمایت بیشتر از پیشران‌های اقتصادی و اشتغالزا

رئیس سازمان بورس: اسامی متخلفان بورسی به زودی منتشر می‌شود

جلسه شورای مشورتی برگزار شد

بهره‌برداری و کلنگ‌زنی 8 پروژه گازرسانی در سیستان و بلوچستان

واردات بنزین تا ماه آینده اجرایی می شود؟

سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟

آیین زنگ انقلاب در حسینیه جماران

دیدار اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت با خانواده‌های معظم شهدا در مشهد مقدس

راهپیمایی 22 بهمن امسال نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی خواهد بود

جایگاه آسیای مرکزی در رده‌بندی شاخص فساد اداری و اقتصادی

تقاضای کاذب، دلیل افزایش قیمت ارز/ تشکیل پلیس امنیت اقتصادی از برکات انقلاب است

کرمانشاه 7.5 میلیارد دلار تولید ناخالص دارد

تداوم رشد مثبت اقتصادی در نیمه نخست 1401/ رشد اقتصادی کشور در سه ماهه دوم سال 1401 به 3.6 درصد رسید

بیمه ملت برای نخستین بار برنده جایزه ملی مدیریت مالی ایران شد

96 طرح اقتصادی در استان بوشهر به بهره‌برداری می‌رسد

معاون وزیر اقتصاد: به دروغ می‌گویند ارتباط بانکی بین ایران و روسیه در دولت قبل و در زمان همتی ایجاد شد!

انقلاب اسلامی به مسلمانان هویت سرافرازانه بخشیده است/ طراحی باغ گلاریس توسط کارکنان منطقه پنج

حضور بورس تلنت و مرکز مالی ایران در نمایشگاه کار

رتبه‌بندیِ بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری(دی‌ماه 1401)

مراسم تقدیر از خادمان اقامه نماز بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد