داستان تلویزیون 8K واقعی و 8K مجازیاخبار تجاری

یکی از استانداردهایی که ال‌جی در تلویزیون‌هایش شدیدا به دنبال رعایت آن بوده، نوسان فرکانس یا CM نامیده می‌شود که به شیوه چینش و فاصله پیکسل‌ها از یکدیگر برمی‌گردد. تلویزیون Nanocell 8K LED توانسته نمره CM بسیار عالی ۹۰ درصد را کسب کند.

در حال حاضر OLED بهترین تکنولوژی برای یک تلویزیون خانگی است؛ زیرا بهترین سطح تیرگی را به همراه روشنایی کافی و رنگ‌های فوق‌العاده به نمایش می‌گذارد و زمان پاسخ‌گویی بسیار پایینی هم دارد (قابل‌توجه گیمرها). ال‌جی توانسته بر روی بستر OLED به چنان پیشرفتی برسد که پس از یکه‌تازی بازار تلویزیون‌های 4K، اکنون به گواه متخصصان و استانداردهای گوناگون بهترین و بالاترین کیفیت 8K را ارائه کرده است.

داستان استانداردهای تصویری 8K

اگر چه هنگام مقایسه ممکن است استانداردهای تصویری و میزان پایبندی یک محصول به آن‌ها در ذهن خریدار موضوعی چندان ملموس نباشد؛ اما در عمل و هنگام استفاده این تفاوت‌ها کاملاً درک خواهند شد. برای مثال یکی از استانداردهایی که ال‌جی در تلویزیون‌هایش شدیداً به دنبال رعایت آن بوده، نوسان فرکانس یا CM نامیده می‌شود که به شیوه چینش و فاصله پیکسل‌ها از یکدیگر برمی‌گردد. احتمالاً خیلی‌ها در اخبار زیادی به آن برخورده و به‌سادگی از آن گذشته باشند، چون تاکنون کسی در صنعت تلویزیون روی آن تأکیدی نداشته و بنابراین ناآشنا است؛ اما باید به خاطر داشت، بدون شک ابزار سنجش CM در نهایت آن چیزی است که می‌تواند بگوید یک تلویزیون 8k واقعی هست یا نیست!

این استاندارد علاوه بر اینکه می‌تواند موضوع تبلیغاتی مناسبی برای شرکت‌ها باشد، اهمیت اصلی آن در این است که تکنولوژی تلویزیون‌ها روزبه‌روز پیشرفته‌تر شده و عمق بیشتری می‌یابد، لذا ضروری است هنگام خرید محصولات با آخرین تکنولوژی، از اصطلاحات جدید نیز اطلاع داشته و استانداردها را شناخت تا بتوان مناسب‌ترین خرید را داشت.

اما داستان CM چیست و آیا واقعاً تعریف خوبی برای تشخیص تلویزیون بهتر است؟

به ساده‌ترین شکل، CM میزان توانایی تلویزیون در تشخیص و تفرق میان یک پیکسل با پیکسل‌های کناری آن است. طبق نظر کمیته بین‌المللی سنجش نمایشگر (ICDM)، در تعیین و تشخیص رزولوشن یک تلویزیون، نوسان کنتراست بسیار مهم‌تر از تعداد پیکسل‌ها است؛ زیرا اگر امکان تشخیص یک پیکسل از همسایگانش را نداشته باشیم، نمی‌توان پیکسل‌ها را کاملاً مستقل در نمایش تصویر به‌کارگیریم. در نتیجه وضوح تصویر دلخواه و ایده‌الی نخواهیم داشت.

برای درک بهتر موضوع، بد نیست نگاهی به تصویر این محتوا انداخت. در سمت چپ پیکسل‌های یک تلویزیون با CM پایین قابل مشاهده است. در سمت راست هم پیکسل‌های تلویزیون Nanocell 8K LED ال‌جی به تصویر درآمده‌اند که توانسته نمره CM بسیار عالی ۹۰ درصد را کسب کند. در حالی‌ که در تصویر سمت چپ پیکسل‌ها آشفته و به‌هم‌ریخته‌اند، اما در تلویزیون ال‌جی بسیار واضح است و متمایز می‌توان آن‌ها را دید. این در حالی است که در مدل‌های OLED ال‌جی داستان از این هم بهتر می‌شود.

و همین استاندارد‌ها است که نبرد بر سر واژه  8K واقعی همچنان ادامه‌دار است و به نظر می‌رسد که روزبه‌روز بیشتر هم خواهد شد. تا جایی که به‌تازگی انجمن تکنولوژی مصرفی یا CTA که یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات استاندارد و انجمن‌های صنفی آمریکا و برگزارکننده نمایشگاه عظیم CES است، لوگو و استانداردی اختصاصی برای نمایشگرها با عنوان 8K Ultra HD تعریف کرده که بیشترین تکیه آن بر استانداردهای تعریف‌ شده توسط گروه‌های مستقلی چون ICDM و ANSI است. نکته جالب این استاندارد جدید آن است که تمامی تلویزیون‌های 8K ال‌جی توانسته‌اند با موفقیت مقدار CM تعریف‌ شده در این استاندارد برای دریافت حق استفاده از لوگوی 8K Ultra HD را کسب کنند و جالب‌تر اینکه تقریباً هیچ‌یک از رقبا تاکنون به این استاندارد و لوگو دست نیافته‌اند.

در تلویزیون‌های 8K حدود ۳۳ میلیون پیکسل کوچک کنار هم نشسته‌اند، اما اصل داستان چگونگی همکاری و همراهی معنی‌دار این پیکسل‌ها با یکدیگر است. بدون شک رقبای دیگر همچون تولیدکنندگان تلویزیون‌های QLED سعی می‌کنند با زرنگی از کنار تعاریفی چون CM رد شده و آن را بی‌اهمیت جلوه دهند، اما وقتی پای مؤسسات استاندارد بین‌المللی چون ICDM و CTA  به میان می‌آید، دیگر نباید ساده از کنار این موضوع عبور کرد. به همین منظور حتی گروهی از رقبا انجمنی برای 8K تشکیل داده‌اند تا تعاریف استانداردی برای خودشان داشته باشند تا مجبور به رقابت و رعایت استانداردهای مرسوم نشوند! استاندارد این انجمن تازه تأسیس می‌گوید که یک تلویزیون 8K باید رزولوشن 8K داشته باشد و تصاویر را در آن اندازه با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه پخش کند. همچنین حداقل روشنایی آن در حالت حداکثری ۶۰۰ نیت باشد. علاوه بر این از فرمت پخش ویدیوی با کدک  HEVC را پشتیبانی کند و از طریق HDMI2.1 امکان پخش 8K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه یا 4K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه را داشته باشد. از دیگر شروط این استاندارد پشتیبانی از HDR است.

جالب اینجا است که استاندارد این انجمن هیچ اشاره‌ای به  CM  یا نوسان کنتراست مورد تائید ICDM و CTA نمی‌کند؛ که البته ال‌جی تمامی شرایط استاندارد این انجمن و بیش از آن را دارا است.

خرق‌عادت در بازار مسکن

رشد 500درصدی بیلبوردهای یک مسیر در 3سال

سود عجیب و غریب مدارس از فروش روپوش

چند درصد خانه‌های کشور خالی هستند؟

8 تکنولوژی جدید بانکی که در آینده می‌بینید

معلمان سوئیسی چقدر حقوق می‌گیرند؟

بهترین کشورها برای کار و زندگی خارجی‌ها

ماه عسل گران‌فروشان در بازار مسکن تمام شد

رواج اجاره ساعتی مسکن در تهران

واشنگتن چیزی برای معامله نداشت

روایت بلومبرگ از ثبات ارزی ایران

گران فروشی رب گوجه با مجوز سازمان حمایت؟

تغییر پنهانی نحوه محاسبه قیمت برق؛ شایعه یا واقعیت؟!

تولید مسکن زیر ضرب رکود تورمی

سالمندان ایرانی چقدر از زندگی خود رضایت دارند؟

انتشار اوراق مالی در شرایط فعلی با اقتصاد ایران چه می‌کند؟

جزئیات 3طرح جایگزین فروش خودرو آریو

فقرو بیکاری،عامل‌افزایش خشونت درخانواده‌ها

پشت پرده گرانی شکر در بازار

جلسه سرّی مجلس درباره حذف یارانه پردرآمدها

سرانجام بازنگری بخشنامه‌های تجارت خارجی

وضعیت بازار مسکن در ابتدای پاییز

بهشت شمال ایران که کارخانه‌ها آن را می‌بلعند/ مردم منطقه مخالف، مسئولان موافق!

ابهامات انتشار آمار رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی

نگاهی به ارزش یورو در سال‌های اخیر

فرونشست،کدام مناطق از پایتخت را می‌بلعد؟ +اینفوگرافیک

وقتی کاربران اینترنتی طعمه فیشینگ می‌شوند

حراج اطلاعات شخصی در فضای مجازی ممنوع

دانشجوی نخبه یا کلاهبردار بزرگ؟

از مداد نوک طلا تا دفترچه نیم میلیونی!

روزگار افول انبوه‌سازان مسکن

این ره که تو می‌روی به ترکمنستان است!

یک دیپلم ردی چگونه توانست پدیده فساد اقتصادی شود؟

خطری به نام نازپروردگی!

حقایقی درباره معروف‌ترین سرقت‌های اطلاعاتی جهان

جمعیت کلاس اولی‌های امسال چقدر است؟

قیمت‌ها حباب است؟

دلیل امتناع واحد‌های صنفی از عدم درج قیمت برروی کالا‌ها چیست؟

توزیع متادون در داروخانه‌ها، رفع تکلیف یا سود اقتصادی؟

ذخایر گاز ایران تا چه زمانی پاسخگوی مصرف است؟

بیت کوین کش چیست؟

راز نرخ تورم پایین

قیمت دلار در روزهای تعطیل این هفته چه تغییری داشت؟

خانه‌های 300 تا 450 میلیونی در صدر معاملات مرداد

صیادان بی‌هویت «ترال»

هزینه‌های نذری دادن

گران‌ترین و ارزان‌ترین ارز در بازار ایران را بشناسید

4.5 هزار میلیارد تومان اسکناس مردم کجا رفت؟

لایه‌های پنهان خشونت علیه زنان

تسهیلات ارزی با چه نرخی بازپرداخت می‌شوند، 11.200 تومان یا 1200 تومان؟