مقایسه بلیط چارتر و سیستمیاخبار تجاری

هنگامی که شخصی قصد سفر با هواپیما را دارد و به منظور تهیه بلیط به آژانس‌های هواپیمایی از جمله ایرپلین تیکت مراجعه می‌کند یکی از مواردی که با آن مواجه خواهد شد و شاید تصمیم‌گیری را برای او دشوار خواهد کرد، وجود لیست بلندی از انواع پروازهای سیستمی یا چارتری است.

یکی از موارد مهمی که در تصمیم‌گیری تهیه بلیط از آژانس‌های هواپیمایی از جمله ایرپلین تیکت مهم است آشنایی با انواع پروازهای سیستمی یا چارتری است. معمولا افراد اطلاعات کامل و دقیقی در خصوص بلیط‌های چارتری ندارند اما بلیط‌های سیستمی بلیط‌های شناخته شده‌ای هستند که از سوی شرکت‌های هواپیمایی مختلف به صورت مستقیم ارائه می‌شوند. در ادامه ویژگی‌ها و تفاوت این بلیط‌ها بیان شده است

بلیط چارتر

چارتر در لغت به معنی «دربست کرایه کردن» است اما در مورد بلیط های چارتری می‌توان گفت آژانس‌های مسافرتی وجود دارند که قراردادهایی را با ایرلاین‌های هوایی مختلف می‌بندند و امتیاز فروش تعداد مشخصی از صندلی‌های پروازهای آنها یا تمامی صندلی‌ها آنها را برای یک بازه زمانی مشخص خریداری می‌کنند.

این آژانس‌های مسافرتی بلیط‌هایی را که خریداری کرده‌اند براساس شرایط می‌توانند با قیمت‌های متنوع به افراد عادی یا تورهای گردشگری بفروشند. هدف آژانس‌های مسافرتی این است که تمامی بلیط‌هایی را که به صورت چارتری خریداری کرده‌اند را در بازه تعیین شده به فروش برسانند به همین دلیل است که در برخی مواقع افراد شاهد قیمت‌های بسیار ارزان بلیط‌های چارتری نسبت به بلیط‌های سیستمی هستند. البته فصل‌ها و تاریخ‌های خاصی نیز وجود دارد که میزان مسافران بسیار افزایش می‌یابد و آژانس‌های مسافرتی بلیط‌های خود را با قیمت بالایی ارائه می‌دهند و طرفداران بسیاری نیز دارند. مهم‌ترین مزیت بلیط‌های چارتری که موجب محبوبیت آنها شده است ارائه بلیط‌ها با قیمت پایین‌تر در آخرین لحظات و روزهای آخر قراردادشان با شرکت‌های هواپیمایی است که به نفع مسافران است.

بلیط‌های چارتر قوانین خاصی نیز دارند و نمی‌توان آنها را  کنسل کرد یا تاریخ آنها را تغییر داد و در صورت استرداد بلیط هیچ هزینه‌ای به مسافر برگردانده نخواهد شد. از طرفی قیمت بلیط چارتر برای تمامی گروه‌های سنی معمولا مشابه است از این رو در مسافرت‌های خانوادگی که کودک به همراه است این پروازها نمی‌تواند مناسب باشد.

از معایب بلیط‌های چارتری می‌توان به محدودتر بودن مسیرهای پروازی در مقایسه با بلیط‌های سیستمی اشاره کرد زیرا برای تمامی مسیرهای پروازی بلیط چارتر وجود نخواهد داشت و  پرواز در برخی از مسیرها تنها با استفاده از بلیط‌های سیستمی امکان‌پذیر است.

بلیط چارتر لحظه آخری

بلیط‌های چارتر لحظه آخری بهترین فرصت برای مسافران به منظور تهیه بلیط‌های ارزان قیمت است و به بلیط‌هایی گفته می‌شود که آژانس مسافرتی موفق نشده است تا چندین ساعت باقیمانده به پرواز آنها را به فروش برساند از این رو با قیمت‌های فوق‌العاده پایینی آنها را ارائه می‌دهد تا بخشی از ضرر و زیان خود را جبران کند.

بلیط سیستمی

بلیط‌های سیستمی بلیط‌هایی هستند که دارای نرخ مشخصی هستند و از سوی تمای شرکت‌های هواپیمایی و آژانس‌های مسافرتی با یک قیمت مشخص و ثابت عرضه می‌شوند و مسافران با مراجعه حضوری به آژانس‌های مسافرتی یا به صورت اینترنتی می‌توانند برای تاریخ و مقصد مورد نظر خود خرید بلیط هواپیما را انجام دهند.

از ویژگی‌های بسیار خوب بلیط‌های سیستمی می‌توان به قابلیت استرداد کردن بلیط اشاره کرد که با استفاده از این امکان می‌توان تاریخ بلیط خود را تعویض یا بلیط را کلا کنسل کرد و پس از کسر هزینه استرداد مابقی هزینه بلیط را دریافت کرد. البته باید توجه داشت زمان اعلام کنسلی و کلاس پروازی در میزان هزینه استرداد نقش موثری دارند و این جریمه براساس آنها تعیین می‌شود.

مهم‌ترین مزیت بلیط‌های سیستمی تنوع بسیار بالای مسیرهای پروازی است و به راحتی می‌توان برای هر تاریخ و ساعت مشخصی به مقصد مورد نظر  آنها را خریداری کرد. علاوه بر موارد ذکر شده در پروازهای سیستمی برای هر گروه سنی قیمت مشخصی در نظر گرفته شده است و می‌تواند انتخاب خوبی در زمان سفرهای خانوادگی باشد.

تفاوت در قیمت بلیط‌های سیستمی و چارتری

بلیط‌های سیستمی دارای یک سقف و کف مشخص هستند و خارج از آن محدوده آژانس‌های مسافرتی حق فروش بلیط با قیمت بالاتر را ندارند، البته آژانس‌ها می‌توانند تا 30 درصد نرخ بلیط‌ها را براساس خدمات ویژه‌ای که در اختیار مسافران قرار می‌دهند و نوع کلاس پرواز افزایش دهند.

در مورد بلیط‌های چارتری قانون مشخصی وجود ندارد و آژانس‌های مسافرتی تصمیم می‌گیرند که بلیط‌های خود را در مناسبت‌های خاص و سایر ایام سال با چه قیمت‌هایی به فروش برسانند، از این رو بلیط‌های چارتری از نظر قیمت تنوع بسیار بالایی دارند.

خرق‌عادت در بازار مسکن

رشد 500درصدی بیلبوردهای یک مسیر در 3سال

سود عجیب و غریب مدارس از فروش روپوش

چند درصد خانه‌های کشور خالی هستند؟

8 تکنولوژی جدید بانکی که در آینده می‌بینید

معلمان سوئیسی چقدر حقوق می‌گیرند؟

بهترین کشورها برای کار و زندگی خارجی‌ها

ماه عسل گران‌فروشان در بازار مسکن تمام شد

رواج اجاره ساعتی مسکن در تهران

واشنگتن چیزی برای معامله نداشت

روایت بلومبرگ از ثبات ارزی ایران

گران فروشی رب گوجه با مجوز سازمان حمایت؟

تغییر پنهانی نحوه محاسبه قیمت برق؛ شایعه یا واقعیت؟!

تولید مسکن زیر ضرب رکود تورمی

سالمندان ایرانی چقدر از زندگی خود رضایت دارند؟

انتشار اوراق مالی در شرایط فعلی با اقتصاد ایران چه می‌کند؟

جزئیات 3طرح جایگزین فروش خودرو آریو

فقرو بیکاری،عامل‌افزایش خشونت درخانواده‌ها

پشت پرده گرانی شکر در بازار

جلسه سرّی مجلس درباره حذف یارانه پردرآمدها

سرانجام بازنگری بخشنامه‌های تجارت خارجی

وضعیت بازار مسکن در ابتدای پاییز

بهشت شمال ایران که کارخانه‌ها آن را می‌بلعند/ مردم منطقه مخالف، مسئولان موافق!

ابهامات انتشار آمار رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی

نگاهی به ارزش یورو در سال‌های اخیر

فرونشست،کدام مناطق از پایتخت را می‌بلعد؟ +اینفوگرافیک

وقتی کاربران اینترنتی طعمه فیشینگ می‌شوند

حراج اطلاعات شخصی در فضای مجازی ممنوع

دانشجوی نخبه یا کلاهبردار بزرگ؟

از مداد نوک طلا تا دفترچه نیم میلیونی!

روزگار افول انبوه‌سازان مسکن

این ره که تو می‌روی به ترکمنستان است!

یک دیپلم ردی چگونه توانست پدیده فساد اقتصادی شود؟

خطری به نام نازپروردگی!

حقایقی درباره معروف‌ترین سرقت‌های اطلاعاتی جهان

جمعیت کلاس اولی‌های امسال چقدر است؟

قیمت‌ها حباب است؟

دلیل امتناع واحد‌های صنفی از عدم درج قیمت برروی کالا‌ها چیست؟

توزیع متادون در داروخانه‌ها، رفع تکلیف یا سود اقتصادی؟

ذخایر گاز ایران تا چه زمانی پاسخگوی مصرف است؟

بیت کوین کش چیست؟

راز نرخ تورم پایین

قیمت دلار در روزهای تعطیل این هفته چه تغییری داشت؟

خانه‌های 300 تا 450 میلیونی در صدر معاملات مرداد

صیادان بی‌هویت «ترال»

هزینه‌های نذری دادن

گران‌ترین و ارزان‌ترین ارز در بازار ایران را بشناسید

4.5 هزار میلیارد تومان اسکناس مردم کجا رفت؟

لایه‌های پنهان خشونت علیه زنان

تسهیلات ارزی با چه نرخی بازپرداخت می‌شوند، 11.200 تومان یا 1200 تومان؟