در حاشیه تحریم هوآوی توسط گوگلاخبار تجاری

در خبرها آمده بود که گوگل برای هوآوی در ارتباط با سیستم عامل آندروید از این پس محدودیت‌هایی قائل می‌شود. این محدودیت‌ها شاید در نگاه اول برای یک شرکت تولید کننده گوشی مبتنی بر سیستم عامل آندروید نگران کننده به نظر برسد، ولی در ارتباط با هوآوی این امر متفاوت است.

گوگل برای هوآوی در ارتباط با سیستم عامل آندروید از این پس محدودیت هایی قائل می‌شود که این محدودیت‌ ها شامل دسترسی به فایل‌های به روزرسانی سیستم عامل و مجوزهای دسترسی به اپلیکیشن‌های گوگل است. این محدودیت‌ها شاید در نگاه اول برای یک شرکت تولید کننده گوشی مبتنی بر سیستم عامل آندروید نگران کننده به نظر برسد، ولی در ارتباط با هوآوی این امر متفاوت است.

بر مبنای شنیده‌ها، هوآوی مدت‌ها بوده که خود را برای شرایطی که گوگل سیستم عامل خود را در آینده از حالت فعلی خارج کند و بهای زیادی برای مجوزهای آن طلب کند آماده کرده بود. این شرکت در سال‌های گذشته با استخدام ده‌ها نفر از حلقه مهندسان ارشد اصلی طراح سیستم عامل آندروید در بخش‌های نرم افزاری خود، به موازات پروژه‌هایی چون طراحی رابط کاربری اختصاصی هوآوی با نام EMUI‌، مشغول کار روی پروژه‌هایی بوده که در مواقع این چنین بتواند این شرکت را از بحران برهاند.

در واقع همین نگاه دوراندیشانه هوآوی بوده که علی رغم فشارهای تکنولوژیک و بعضاً سیاسی رقبا، این برند را همچنان جلو برده و به دومین برند بازار گوشی‌های هوشمند دنیا تبدیل شده است. مصداق‌های دیگر این دوراندیشی را می‌توان در بخش‌های زیادی از این شرکت مشاهده کرد.

به عنوان نمونه هوآوی در پیچیده‌ترین حوزه سخت افزاری یعنی طراحی چیپ‌های پردازشی، نه تنها از نگاه تکنولوژیک مستقل از تولید کنندگان بزرگ پردازنده در دنیا عمل می‌کند، بلکه از آنها نیز پیشی گرفته و به اولین شرکتی بدل شده که پردازنده‌هایی با قابلیت پردازش هوش مصنوعی برای تجهیزات موبایل را به بازار عرضه کرده است.

به علاوه این شرکت در حوزه پردازش تصویری و عکاسی با موبایل به خصوص در گوشی‌های اخیر خود مانند سری Huawei P30 ابداعاتی را به انجام رسانده که استانداردهای عکاسی و انتظارات کاربران در گوشی‌های هوشمند را به سطحی جدید ارتقا داده است. باتری و سرعت شارژ نیز حوزه دیگری است که هوآوی مدت‌هاست خود را از رقبا متمایز کرده است.

به جرات می‌توان گفت در برخی از حوزه‌ها رقیب اصلی هوآوی، خود هوآوی است چرا که رقبا مدت‌هاست از حیث تکنولوژیک در فضای متفاوتی نسبت به هوآوی سیر می‌کنند. به همین دلیل هم هست که در سالی که اندازه بازار گوشی‌های هوشمند میان رده و بالا رده در برخی کشورهای دنیا کوچک شده، هوآوی تنها برندی بین سه برند اصلی بازار گوشی‌های هوشمند بوده که سهم بازار خود را در آن کشورها ارتقا داده است.

به هر روی آنچه هوآوی را همیشه در بحران‌های این چنینی نجات داده است، تکیه به توان داخلی و ابتکارات مهندسان این شرکت بوده است. امری که در حوزه نرم افزار هم بارها به رخ رقبا کشیده شده است. از این نگاه می‌توان بیانیه هوآوی را نسبت به بحران اخیر این گونه تفسیر کرد که هوآوی خود را برای این بحران نیز از قبل آماده کرده بود.

بیانیه شرکت هواوی در ارتباط با بحران اخیر:

"Huawei سهم قابل توجهی در توسعه و رشد اندروید در سراسر جهان دارد و به عنوان یکی از شریک‌های کلیدی اندروید در سراسر جهان شناخته می‌شود، Huawei روی پلت فرم باز اندروید در جهت توسعه یک سیستم که به نفع کاربران و صنعت است، کار کرده. Huawei هم‌چنان به ارائه به روزرسانی‌های امنیتی و خدمات پس از فروش به تمام محصولات خود مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت ادامه خواهد داد، که شامل محصولاتی می‌شودکه فروخته شده یا هنوز موجود است.

اکوسیستم نرم افزاری ما ایمن و پایدار به مسیر خودش ادامه می‌دهد تا بهترین تجربه ممکن را برای همه کاربران در سطح جهان به ارمغان بیاورد. "

هوآوی در این بیانیه به وضوح اشاره کرده که خود این شرکت بخشی از پروسه ارتقا و رشد سیستم عامل آندروید تاکنون بوده است و اگر گوگل بخواهد خود را از کمک‌های هوآوی در این زمینه محروم کند، قطعاً هوآوی تنها بازنده این بازی نخواهد بود. از سوی دیگر هسته اصلی پلتفرم آندروید یک هسته اوپن سورس و متن باز است و متخصصان امر می‌دانند که روی پلتفرم های متن باز چیزی به نام تحریم اساساً تعریف شدنی نیست. تنها برخی اپلیکیشن‌های اختصاصی گوگل باقی می‌ماند که در صورت قطعی شدن این تحریم هوآوی از آنها محروم می‌شود که برای این امر هم در بازار چین و برخی کشورهای دیگر سال‌هاست هوآوی به اپلیکیشن‌های جایگزین روی آورده است.

با نگاه استراتژیک از بالا می‌توان متوجه شد که تحریم‌های این چنینی در بازار تجهیزات تکنولوژیک در برابر توان شرکت‌هایی چون هوآوی تنها در حوزه مانورهای تبلیغاتی می‌تواند دردسر ایجاد کند و نه در تجربه واقعی کاربران روی تجهیزات این شرکت و چه بسا این تحریم‌ها نه تنها موجب ضعف هوآوی نشوند، که به قدرتمندتر شدن آنها بیانجامند.

هشدار چندین باره وزیر به خودروسازان

تخصیص 170 میلیون دلار ارز دولتی برای دود کردن!

نوبخت: پرداخت حقوقها حتی یک روز هم نباید با تاخیر همراه باشد

زمان مصاحبه استخدامی آزمون فراگیر دستگاه‌های اجرایی

واکنش جالب سیامک انصاری به نتایج تیم ملی والیبال +عکس

استانی شدن انتخابات مجلس احتمالا منتفی می‌شود

ماجرای اختلاف چند میلیارد دلاری در یک محاسبه!

تغییر شکل جمجمه به دلیل کار زیاد با موبایل! +عکس

موافقت پلیس با افزایش اعتبار گذرنامه‌ها

همه چیز درباره دانه‌هایی شفابخش!

سالمند آزاری رتبه سوم از خشونت‌های خانگی

موضوع حیات شبانه تهران نباید سیاسی شود

برای تغییر قیمت بنزین تصمیمی اتخاذ نشده است/کارت سوخت می‌تواند موجب تسهیل برای برنامه‌ریزی در مصرف شود

عیادت هنرمندان از علی پروین +عکس

سقوط مرگبار مرد جوان از پشت‌بام ساختمان

تأکید رئیس‌جمهور بر توسعه گردشگری در کشور

واکنش رامبد جوان به حمله‌های اخیر! (کاریکاتور)

سیداحمد خمینی به عیادت علی پروین رفت +عکس

چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهیم؟ +اینفوگرافیک

قیمت مداد و مدادرنگی در بازار تهران چند؟ +جدول

وزیر صمت در مورد خودروسازان چه گفت؟

" رتاپ " به ازای هر سهم 320 ریال سود تقسیم کرد

ماهیانه 100 هزار نفر به جمعیت یارانه‌بگیر اضافه می‌شود

استپ‌وی 5 میلیون تومان گران‌ شد

هشدار به خودروسازان؛ مردم تخلفات را به 124 اعلام کنند

پیش‌بینی زنگنه درباره قیمت جهانی نفت

پولشویی در بازار خودرو؛ آقایان قصد کنترل ندارند!

ماجرای تولیدکننده‌ای که واردکننده شد

برانکو با الاهلی به توافق رسید

مرگ یک کوهنورد در ارتفاعات دارآباد

حمایت از ورزش با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در بانک قرض الحسنه مهرایران

راز بزرگ سلبریتی معروف که با گریم پنهان می‌ماند +عکس

زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شد

عبدالرضا عزیزی بر کرسی ریاست کمیسیون اجتماعی تکیه زد

اعضای هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مشخص شدند

پامپئو: خواهان جنگ با ایران نیستیم

ارتباط 50هزار پرونده تعزیرات با حوزه بهداشت و درمان

تماس معتادان با فروشنده موادمخدر در کلانتری!

نجات 20نفر از آتش‌سوزی آرایشگاه زنانه

آپارتمان در خیابان انقلاب تهران چند؟ +جدول

پرداخت 17.5میلیارد دلار به کالاهای اساسی در سال گذشته

همه چیز درباره عرضه اولیه پروپیلن جم/ تازه وارد گروه شیمیایی چه ویژگی‌هایی دارد؟

در پرداخت حقوق کارکنان دولت، نباید حتی یک روز هم تأخیر بیفتد/ 80هزار پروژه در دست اجرا داریم

نماینده مجلس: قیمت محصولات کشاورزی باید جهانی شود!

اولتیماتوم یک هفته‌ای مجلس به دولت برای اعمال افزایش حقوق‌ها

جزییات رشد اقتصادی کشور در سال 97