گفت‌وگو با علی درجزینی، مدرس مجموعه ابر طلایی

سمینار اقتصاد مخوف ایران اخبار تجاری

برهم ریختگی اقتصاد کشور جنبه‌های مختلفی را تحت شعاع خود قرار داده است و امروز شاهد اقتصادی مخوف هستیم. براساس دید و نظر کارآفرین نمونه‌ی دانشکده‌ی کارآفرینی دانشگاه تهران دلیل و منشا این مشکلات صادق نبودن دولت با مردم است و نمی‌توان از دولت برای پیشرفت کسب و کار توقعی داشت.

وضعیت اقتصادی این روزها، فکر تمام آحاد جامعه اعم از فقیر و غنی، بالانشین و پایین نشین را درگیر کرده است. نوسانات ارز، طلا، مسکن و ... باعث شده است که همه به یک مسئله فکر کنند «حال باید چه کرد»؟ باتوجه به این اخبار و موضوعات مصاحبه‌ای با کارآفرین برجسته‌ی کشور، علی درجزینی، مدرس مجموعه ابرطلایی انجام شد و از دید و نظر او راه حل این بحران بررسی شد. در این خصوص دو سوال و چالش اساسی وجود دارد:

در این شرایط دولت باید چه تدبیری داشته باشد؟ در این شرایط مردم باید چگونه عمل کنند؟

علی درجزینی، مدرس مجموعه ابرطلایی و کارشناس حوزه‌ی کسب و کار در پاسخ به این سوالات و در رابطه با این چالش توضیح داد: وضعیت به هم ریخته و نابسامان که امروزه در اقتصاد مشاهده می‌شود، ثمره‌ی اتفاقات و تصمیمات نادرستی است که سال‌ها پیش گرفته شده است. از دید و نظر من که کارآفرین و مدرس کسب و کار هستم ریشه‌ی این نابسامانی‌های اقتصادی، عدم شفافیت دولت است و دولت با مردم شفاف نبوده است. شاید اگر مردم شفافیت را از سوی دولت می‌دیدند، شاهد این اتفاقات نبودیم.

بعید می‌دانم که این مهم عملی شود، اما دولت باید با مردم شفاف باشد. ما وظیفه داریم که برای آیندگان سرزمینی با شکوه برجای بگذاریم و ایرانی آباد را به فرزندان خود تحویل دهیم.

برای داشتن ایرانی آباد و باشکوه دیگر نباید از دولت توقعی داشته باشیم. من به عنوان یک کارآفرین تا مدتی پیش، فکر می‌کردم که دولت باید از کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای کوچک، حمایت کند. اما با عملکرد فعلی دولت، اکنون دولت را به عنوان فاکتوری می‌بینم که در حوزه‌ی کسب و کار باید با آن مقابله کرد، چرا که امروزه تصمیم‌های دولت فعلی به عنوان یک تهدید در کسب و کارها به شمار می‌آید. زیرا دولت نشان داده است که با مردم شفاف و صادق نیست.

در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، چشم و امید نداشتن به دولت یک امر مضحک و خنده‌دار است، چرا که حمایت دولت جزو حداقل حقوق شهروندان است و از مهم‌ترین وظایف دولت، ایجاد شرایط و سیاست هایی است که مردم بتوانند به راحتی کسب و کار کنند.

همانطور که پیش‌تر در «سمینار اقتصاد مخوف 1» گفتم اکنون ما در شرایط و سیستمی قرار گرفته‌ایم که الیگارشی در آن به وضوح دیده می‌شود.  الیگارشی یعنی اندک‌سالاری که در آن منافع تعداد اندکی تمام سیاست‌ها و خط مشی‌ها را معین می‌کند.

پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌ها از تاریکی اقتصادمان یا به اصطلاح ما، اقتصاد مخوف ایران خبر می‌دهد و جزئیات و چرایی آن را می‌توانید در مقاله‌ی "چرا اقتصاد ایران مخوف است" مطالعه کنید.

در ادامه و در مصاحبه با علی درجزینی، جویای راهکارهایی شدیم که وی در این شرایط به مردم پیشنهاد می‌دهد.

کارآفرین نمونه‌‌ی دانشگاه تهران و مدرس مجموعه‌ی ابرطلایی در رابطه با پیشنهادات و راهکارهایی که دراین وضعیت می‌توان از آن‌ها پاسخ‌های مثبتی گرفت، گفت: پیشنهاد می‌کنم هرکس با هر سرمایه‌ای که در دست دارد، سبد سرمایه‌گذاری تشکیل دهد. یعنی؛ سرمایه‌ی خود را در بین منابع سرمایه‌گذاری توزیع کرده و آن را تنها متمرکز بر یک منبع سرمایه گذاری نکند.

در سیمنار «اقتصادمخوف ایران 1» برای شرکت کنندگان شرایط سرمایه گذاری در 6 بازار ارز، طلا، مسکن، اتوموبیل، بورس و کسب‌وکار را تحلیل کردم. که اتفاقا این بخش از سمینار را در مقاله چرا اقتصاد ایران مخوف است به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان نیز قرار داده‌ایم.

این کارشناس برنامه‌های اقتصادی صدا و سیما به افرادی که دارای کسب و کار هستند پیشنهاد داد: سرمایه‌ای که دارید را در کسب و کار خود پمپاژ کنید، ذات یک کسب و کار جریان داشتن خرید و فروش در آن است. صبر کردن در این وضعیت و موقعیت باعث ضرر در بلند مدت خواهد شد. فاصله‌ی خرید یک محصول تا فروش آن در هر وضعیت دلاری، باید به سرعت صورت گیرد. همان‌طور که همه می‌دانند، تلاطم سم اقتصاد است و در این شرایط، نسخه‌ی کوتاه مدت پیشنهادی من، پمپاژ کردن پول در کسب و کار است.

مدرس مجموعه‌ی ابرطلایی تصریح کرد: در سمینار «اقتصاد مخوف ایران 2» که 27 مهرماه در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، در رابطه با این موضوع که پیشرفت در این شرایط مخوف اقتصادی چگونه امکان‌پذیر است، توضیح خواهم داد و فرصت‌های پولساز را معرفی خواهم کرد. همچنین در این سمینار فرصت های صادراتی بررسی و معرفی خواهند شد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین هدف بیزینس، خدمت کردن به اقتصاد کشور است. اگر کشورهایی مثل چین، ژاپن، کره جنوبی و امریکا جزو قوی‌ترین اقتصادها شده‌اند، به این دلیل است که فرهنگ کسب و کار را در میان مردم جا انداخته‌اند و آن فرهنگ چیزی نیست جز: «با خدمت کردن به مردم پول کسب کنید.»

متخصص حوزه‌ی توسعه‌ی کسب و کار در خصوص بهای واقعی دلار توضیح داد: در سمینار اقتصاد مخوف 1 که در تیر ماه برگزار شد توضیح دادم که بر طبق محاسبات، بهای واقعی هر دلار 7500 تومان است و خریدن دلار بیشتر از قیمت یک ریسک است، چرا که ممکن از هر لحظه قیمت آن سقوط کند، پس در شرایطی که شاهد حباب قیمت دلار هستیم، خریدن دلار حتی نمی‌تواند تضمینی بر سود و پیشرفت اقتصادی شخصی باشد.

همچنین در "سمینار اقتصاد مخوف 2" که در هفته‌ی آینده برگزار خواهد شد نیز در خصوص ارزش واقعی دلار این روزها توضیح خواهم داد.

قیمت های بازار طلا و سکه نیمروز دوم اسفند ماه / سکه امامی 4 میلیون و 610 هزار تومان

واکنش رئیس بانک مرکزی به نوسانات نرخ ارز

آخرین قیمت های بازار طلا و سکه دوم اسفند ماه | آبشده 1 میلیون و 841 هزار تومان

قیمت های بازار طلا و سکه امروز دوم اسفند ماه

صرافان قیمت‌های پرت می‌دهند؛ خرید و فروشی در کار نیست

دستمزد کارگران باید همانند قیمت‌ها شناور شود

قیمت مسکن در بهمن ماه باز هم افزایش یافت

اطلاعات کارت‌های اعتباری کاربران دستگاه‌های کارت‌خوان لو رفت!

افزایش عرضه ارز در سامانه نیما

عراق با حذف دلار به واردات خود از ایران ادامه می‌دهد

مرکز آمار: نرخ تورم در بهمن ماه 2.9 درصد رشد کرد

ذخایر ارز و طلا جبران شد/ کمبود ارزی نداریم

قیمت نفت با امید به متوازن شدن بازار 2 درصد جهش کرد

اطلاعات بیشتر درباره گوشی‌های جدید هوآویHuawei P30 و Huawei P30 Pro

حمایت روسیه از سازوکار مالی اتحادیه اروپا برای ایران

قیمت های بازار طلا و سکه نیمروز یکم اسفند ماه / سکه امامی 4 میلیون و 650 هزار تومان

تقویت 2102 واحدی شاخص کل بورس / بازار سهام روی دور نوسان بازار اول

قیمت خودرو امروز 1397/12/01| رکود در بازار خرید و فروش خودرو

آخرین قیمت های بازار طلا و سکه یکم اسفند ماه | آبشده 1 میلیون و 899 هزار تومان

«پیوستن به پالرمو و «CFT» خسارت محض است»

خودروهای برقی در زمستان بدون هیچ مشکلی کار می‌کنند!

امکان اخذ مالیات از ثروتمندان براساس حساب‌ بانکی/ 60 درصد معاملات با تراکنش بانکی است

قیمت های بازار طلا و سکه امروز یکم اسفند ماه

قیمت خرید دلار در بانک‌ها امروز 97/12/01

علت نوسان اخیر دلار

مذاکره خودروساز روسی «آوتوواز» با ایران برای فروش خودرو

از وضعیت تقاضای طلا و جواهر در اروپا چه خبر؟

;کشورهای پیشرفته برای کاهش رشد اقتصای آماده باشند

ویژگی‌های جدید مانیتورهای تمام صفحه هوآوی در Huawei Nova 4

آخرین قیمت های بازار طلا و سکه سی ام بهمن ماه | آبشده 1 میلیون و 828 هزار تومان

قیمت روز مسکن 1397/11/30| معامله واحد 190 میلیونی در تهران

قیمت ارز در صرافی ملی امروز 97/11/30|دلار 12800 تومان شد

قیمت ارز مسافرتی امروز 97/11/30|یورو 14748 تومان شد

فروش امروز 11 محصول ایران خودرو 1 ساعته به اتمام رسید

قیمت خودرو امروز 1397/11/30|واکنش منفی بازار به فروش فوری خودروسازان

قیمت های بازار طلا و سکه نیمروز سی ام بهمن ماه / سکه امامی 4 میلیون و 550 هزار تومان

برای مقابله با سودجویان ارزی دولت دست به کار شد

اذعان بانک مرکزی اروپا به کاهش رشد اقتصادی منطقه یورو

سرنوشت نامعلوم 80 تن طلای استرالیا در بانک مرکزی انگلیس

قیمت طلا در اطراف بالاترین قیمت 10 ماه گذشته در نوسان است

حجم فروش ارز صادراتی در نیما از 8.3 میلیارد یورو گذشت

غول‌های آمریکایی در لیست سیاه اتحادیه اروپا

قیمت های بازار طلا و سکه نیمروز بیست و نهم بهمن ماه / سکه امامی 4 میلیون و 460 هزار تومان

آزاد شدن سپرده‌های 20 درصدی ارز را گران کرد؟!

کیا سراتوی هاچ بک 2019 به بازار می آید (+عکس)

جزئیات فروش فوری ایران‌خودرو از فردا / تحویل همه خودروها تا پایان سال

آخرین قیمت های بازار طلا و سکه بیست نهم بهمن ماه | آبشده 1 میلیون و 785 هزار تومان

کاهش قیمت مرغ در بازار/ ارزانی بیشتر به شرط کاهش هزینه‌ها